la dem spise gjørmekake

i går fortalte naboen en morsom historie fra barnehagen. det er vått vær i oslo, og i går hadde det dannet seg et par digre sølepytter på utearealet. det var faktisk mer gjørme enn sølevann i disse pyttene, men uansett. naboen fortalte at barn ofte drikker vannet i sølepyttene, at de ikke helt tenker seg om eller at de synes det er spennende å prøve. da naboen gikk ut på lekeplassen, møtte hun en kollega som litt oppgitt og lattermildt fortalte at hun nå hadde brukt en god del tid på å forklare to av guttene at sølevann, det er ikke lurt å drikke, for da blir man syke og får vondt i magen. en annen liten gutt tok den imidlertid helt ut, han spadde innpå med gjørme av beste kvalitet, og han nektet å stoppe, slik at de etter hvert ble tvunger til å ta ham med inn. vi lo godt og tenkte «unger, alt de finner på. håper han ikke blir syk».

i dag så jeg på dagsrevyen. et av innslagene handlet om hvordan bl.a. melprisen på verdensmarkedet gjør at de fattigste på haiti har begynt å lage kjeks av gjørme. prisen på mel har steget med 20 prosent den siste tiden, så innbyggerne tyr nå til en gammel nødløsning, der de bruker en type leire i stedet for mel til å lage en kjeks. jeg antar at de her mener en faktisk nødløsning, ikke nødløsning av typen bruke espressokaffen i trakteren når man ikke har mer filtermalt igjen. se innslaget på vgtv her. nå gjenstår det bare å se om noen av dem blir syke. vet ikke hvordan det er med dere, men jeg er i hvert fall spent.

så forresten også på nyhetene at lille norge vil kjenne på disse prisstigningene i verdensmarkedet. matprisene kommer til å stige med mellom 5 og 10 prosent. bli så irritert, altså. betaler vi ikke nok for maten allerede?

Advertisements

3 Responses to “la dem spise gjørmekake”


  1. 1 Finn Olav januar 31, 2008, kl. 11:29 am

    Betaler vi så mye for maten? Det er sånn omtrent ingen land i verden hvor vi bruker så liten del av vår samlede inntekt på mat som i Norge.

  2. 2 carys januar 31, 2008, kl. 11:34 am

    var min dryppende ironi ikke tydelig nok? 😉

  3. 3 Øystein februar 4, 2008, kl. 12:30 pm

    Uten at det har med gjørmekake å gjøre, forhåpentligvis; gratulerer med det nye skapet. Partnerskapet.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: