snart to og snart tre og et halvt

var i kristiansand i helgen hos en gammel venninne og familien hennes. hun har to gutter med halvannet års mellomrom, utrolig herlige. han eldste, h, er i den alderen der nesten alt han sier, er morsomt. han yngste, f,  sier for det meste «de-de-de-de-DEN!», men er i den alderen der nesten alt han gjør, er søtt.

h er ikke noe glad i å rydde. en dag da han ble hentet i barnehagen, kunne en av de ansatte fortelle far at da h ble bedt om å hjelpe til med ryddingen på avdelingen, hadde han sagt at det kunne han ikke, for han blir faktisk «kvalm i arman av å rydde». før det kom folk på lørdag kveld, spurte far: «h, vil du bli med å rydde?» h svarer (uten betenkningstid): «nei». som man roper i skogen får man svar.
det store for tiden er å fange insekter og lage suppe av dem på lekekomfyren i hagen. han er raus med krydderet og synes insektsuppe er deilig. da jeg ga uttrykk for at jeg synes skrukketroll er ekle, protesterte han heftig og mente at det var nesten ikke lov å synes at de var ekle. jeg stod på mitt, og etter ti minutter kom han tilbake og sa (med det beste pokerfjeset): «nå skal æ lage skrukketrollsuppe til dæ som du skal få til middag».

er ikke ungasjuk, nei.

Advertisements

0 Responses to “snart to og snart tre og et halvt”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: