fine damer som er streite? what a waste…

younge.jpg

gary younge:

Do you think of yourself as white or British or both? Does it worry you that you got your job just because of your race? Where are you from? No, but really? Since this is where you live, don’t you think you should try and integrate with other races more? Is your first loyalty to your God, or to your country? Is it true what they say about white guys? Given the genocide, slavery and colonialism unleashed in the name of Christianity over the last two centuries, do you feel your religion is compatible with democracy? Mr Grant, do you think of yourself as a white actor or an actor who happens to be white? I don’t mind white people, but if they want to live here then why shouldn’t they have to fit in with our traditions? Shouldn’t the police be doing more to tackle white-on-white crime? Given the objectification of women in your culture and the rise in teenage pregnancies, don’t you think it’s time to ban young girls wearing make up? What do you make of the tribal conflict in Ukraine? I thought you asked for flesh-coloured tights? Don’t you feel that this politically correct belief that we have to respect white people’s feelings has stifled honest discussion and debate? Isn’t it a shame that white people cannot pick more responsible leaders? What do you mean, you can’t Morris dance? Don’t you ever worry about being pigeonholed as a white person? Why aren’t you doing more to check the rise in Christian fundamentalism? Who are your community leaders? Why should we balance our belief in human rights with our tolerance for Christians? What do white people think about Jews? How would you define «white» style? Mr Amis, why do you write about white people all the time? Don’t you find that limiting? What are you doing for your people? Have you seen what the Bible says about women? Are you the token white guy? Don’t take this personally, but why are white men so aggressive? Now the Olympics are over, can we finally admit that white people are genetically equipped to excel in archery and rowing? What is it with white people and homophobia? You know what white women are like, don’t you? I understand that as a white person you come at this from a particular place, but can’t you try to look at it objectively for a moment? Why do you people have such a chip on your shoulder? Don’t get offended, I was only asking.

Les alt:
http://www.guardian.co.uk/comment/story/0,3604,1363373,00.html

klassisk spørsmål på fest: jasså, så du er lesbisk. hvem er mannen i forholdet? (i kid you not, hver jævla gang)
hver gang jeg får dette spørsmålet, må jeg bestemme meg for om jeg skal bryte alle regler og faktisk sette skapet rett, eller om jeg bare skal gi etter og si «haha, det er vel meg, det er jo jeg som skrur og hamrer». hvis jeg sier «nei, mann i forholdet, for et spørsmål, vi er jo to damer», blir folk litt snurt og synes jeg er selvhøytidelig og for seriøs. for det er jo bare et spørsmål. saken er at når noen spør meg om hvem som er mannen i mitt forhold, føler jeg meg tvunget til å svare på spørsmålet på spørsmålets (og spørsmålsstillerens) premisser.

(det finnes jo ingen mann i mine forhold, så hvorfor får jeg sånne spørsmål? det holder tydeligvis ikke å være to damer. det mangler noe. jeg skjønner ikke helt hva folk mener, men jeg tenker at kanskje folk bare må plassere oss i båser som er tilnærmet like deres egne. don’t feel bad, jeg gjør det selv. noen ganger er det skikkelig vanskelig å stå på utsiden av normen, særlig når man er nødt til å tåle kommentarer av typen «hæ, er hun lesbisk (les: hun er jo så pen)? what a waste …» – UTEN å kunne si noe lurt tilbake.)

hvor mange ganger har du fått et spørsmål som trenger deg opp i et hjørne, som kjører deg fast, som du ikke har lyst til å svare på fordi spørsmålet i utgangspunktet er feil. spørsmålet er ikke et spørsmål, det er en påstand som forteller deg hvordan og hva og hva du egentlig er – og ikke minst hva du burde være.
andre favoritter:
åja, så du bare leier?
hvorfor kler du deg ikke mer feminint?
feminist? så du mannehater? (one word: den kommentaren får meg ikke til å like deg noe bedre)

mitt nyttårsforsett er å aldri gå med på premissene i sånne spørsmål lenger. det vil garantert bli høylytt. jeg driter i ironisk distanse. eller kanskje det er kynisme jeg snakker om. eller den forbanna irriterende tendensen vi har til å aldri ta noen ting seriøst, i hvert fall ikke på andres vegne.

get of the premises!

Advertisements

6 Responses to “fine damer som er streite? what a waste…”


 1. 1 Stranger januar 3, 2007, kl. 5:53 pm

  Altså jeg skjønner ikke hva du stresser deg opp for. Jeg er en heteroseksuell kvinne som har vært mannen i forholdet mange ganger.

 2. 2 carys januar 4, 2007, kl. 10:37 am

  og jeg vet at du ikke ville hatt det på noen annen måte. men det vil jeg.

 3. 3 Stranger januar 4, 2007, kl. 3:54 pm

  Å, jeg ville ikke hatt noe imot litt mer variasjon i tilværelsen, det er jo det sterkeste argumentet for å være hetero 😉

 4. 4 carys januar 5, 2007, kl. 9:56 am

  sterkt og sterkt, fru blom…
  men det virker som at det å være lesbisk føkker med folks verdensbilde (ikke ditt, seff, du er jo åpen for variasjon og kjenner noen som er lesbisk. det er de andre jeg snakker om). homsene har i hvert fall sin egen greie på gang, de har finn schøll, grand prix og er skrullete. damer liker homser fordi homser liker klær og fordi de tross alt liker menn. menn liker homser fordi de ikke stjeler damene og fordi de tross alt liker menn. lesber, derimot, liker ikke klær, de stjeler damene, OG de klarer seg helt uten menn. tsk tsk.

 5. 5 Milla januar 8, 2007, kl. 8:34 pm

  Måtte kort kommentere, siden jeg dumper innom bloggen din fra tid til annen:

  Jeg er så veldig enig i det du skriver, men må innrømme at jeg, ulikt deg, finner det vanskelig å komme med løsninger 1) fordi jeg ikke liker å gi folk rett i dustete antagelser og 2) fordi jeg ikke vil stå på noen barrikader.

  Faktum er at jeg synes det er _for_ mange lesbiske jenter som proklamerer legningen sin ved å f.eks. kle seg maskulint. Er det rart at folk spør om hvem mannen er i forholdet når samtlige lesber har kledd seg ut som menn innimellom og går med påtegna bart på byen? Ja og nei. Samtidig er det også et uttrykk for identitet, og det skal ikke tråkkes på i det hele tatt. Og jeg prøver hardere enn hardest verken å sette folk i bås eller dømme dem på bakgrunn av noe som kan tolkes som «stereotypt utseende». Noe jeg føler jeg klarer – til en viss grad. (Who’s perfect? Not me.) Det er litt for politisk korrekt, men dog.

  Egentlig er vel saken bare den at jeg tror vi aldri kommer til enighet i hva som er «korrekt» i den saken der – barrikader og prinsipper vs. drit og dra på folk som ikke har innsikt nok til å skjønne at når to jenter er sammen, er det fysisk umulig for en av dem å være mann.

  To forholdsvis innholdsløse avsnitt, men dog. Liker bloggen din, og måtte jo si noe mer enn bare det! 🙂

 6. 6 carys januar 11, 2007, kl. 1:24 pm

  jeg vet, det er vanskelig å finne ut hvor mye krefter man skal investere. jeg opplever ofte at når jeg protesterer, så oppfyller jeg tilsynelatende (de feilaktige) antagelsene til den som kom med kommentaren, altså at jeg er en selvhøytidelig lesbe uten humor. grr.
  det er helt sant at mange lesber kler seg veldig maskulint, og jeg skjønner hvorfor spørsmålet kommer. poenget mitt er at spørsmålet i seg selv er fordomsfullt. ei jeg jobber med, har kjæreste fra iran, og de har bodd sammen i england. det første jeg spurte om da hun fortalte det, var «å ja, så det går greit? han er ikke veldig religiøs, eller?». doh!
  uansett definerer folk flest kjønn og kjønnsroller på en ganske tradisjonell og snever måte – coming in loud and clear.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: