søndagsøndag

i går var det tid for det første, ordentlige svigersbesøket. jeg har møtt dem en gang tidligere, men det møtet var et to timer langt kaffebesøk i naboens leilighet, men gode muligheter for opting out, så det teller ikke helt. i går var det derimot middag hjemme hos. hjemme er i vollen, i et gammelt trehus med kjempeflott fjordutsikt. det ble hjortelår, rødvin og krumkaker og besøk til storebrors nye hus. ut på tur i høstmørke asker, egentlig utrolig fint.

out_of_sight.jpg

så en av de kuleste steven soderbergh-filmene i går kveld, nemlig out of sight. klarer ikke helt å forklare hva det er med den filmen, men jeg liker stemningen. kul musikk, fin fargebruk (ikke så inn med teskje som i traffic), en utrolig hot jennifer lopez og en nesten like hot george clooney (who really does wear that suit). don cheadle som galningen snoop – for en rolle. en fantastisk morsom scene i et fengselsbibliotek:
jack foley (clooney) sitter i fengsel for et av sine mange bankran. fengselets nye stjerne er snoopy miller, som etter å ha kastet seg i en boksekamp, blir så provosert av «vinnerens» høylytte skryting at han dreper ham
foley sitter og leser, og snoop kommer inn for å snakke med ripley, en riking som snoop presser for alt det er verdt, mot at ripley beskyttes.

snoop: not so fast. starting out, there’s gonna be an across the board cost of living increase.
ripley: what?
snoop: when I got put in here a year ago on credit card fraud, i didn’t really get no props for that. but ever since I shanked that loudmouth pussy in the yard, it’s like my Dun and Broadstreet around this bitch done shot way the fuck up.
ripley: actually, it’s Dun and Bradstreet. that’s the, uh… well, i’ve heard it both ways.
snoop: point is that the price has gone up around this bitch too. get your little black book out. we got some business to talk about.
that saltwater shit you put in your eyes? what do you call that?
ripley: Bausch & Lomb.
snoop: yeah, that bushy lawn shit. that’s 300.
ripley: i need it.
snoop: yeah, you do. and that extra pillow. i’m gonna get that for you, but that’s gonna be like five C’s.
foley: hey! sign says shut the fuck up, or can’t you fellas read?
snoop: you got a problem over there, foley?
foley: yeah, this is the dumbest fucking shakedown in the history of dumb shakedowns. five hundred bucks for a pillow?
snoop: that’s right
foley: must be a nice pillow.
snoop: faux goose down.
foley: if you’re smart, ripley, you’ll tell this guy to fuck off. first of all, if he kills you, then he’s gonna get nothin’.
snoop: well, uh, the man don’t just have to die, foley. he could accidentally hurt himself falling down on something real hard. like a shiv. or my dick.
(foley slår ned snoops lakei, og snoop blander seg inn. de reiser seg kjapt når det kommer en fengselsvakt, og begynner å late som om de leser en bok)
fengselsvakt: what’s going on here?
snoop: uh, nothin’. just «reading is fundamental» shit. we got all excited and everything.

Advertisements

3 Responses to “søndagsøndag”


 1. 1 Stranger desember 4, 2006, kl. 12:28 pm

  Å, mest sexy filmen i verdenshistorien. Veldig bra.

 2. 2 Blaise desember 5, 2006, kl. 6:30 pm

  Oh, so sexy. Denne filmen er ene og alene ansvarlig for at jeg gjennom disse turbulente J-Lo årene har stått ved hennes side og skreket fra hustakene: «but look at her in ‘Out of sight’!»…

  Men jeg synes det er litt trist at du helt forbigår Albert Brooks sin herlige tolkning av rikingen Ripley. En av elementene som gjør denne scenen udødelig… shame on you, carys!

 3. 3 carys desember 6, 2006, kl. 9:16 am

  jeg har gitt opp j-lo. du kan ikke forsvare maid in manhattan med out of sight. det er jo direkte håning.
  brooks er veldig bra, men i mine øyne er det don cheadle som eier denne scenen. tror kanskje han snart er oppe der med meryl streep når det kommer til dialekter (se ocean’s eleven, twelve AND, coming soon, thirteen), eller hva man nå skal kalle det han snakker i out of sight.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: