dag solstad bruker man-purse!

var på bokbadet i går. nina t i kristiansand synes det hørtes forferdelig lesbisk ut da jeg fortalte om det. – dere to, så lesbiske, altså. bokbadet! – hva, sier jeg, hva mener du? – booogbaaadeee, så læsbisk, dere drar å hører på poesi og folk som leser høit fra bøøger. æ må le. nina t kristiansand visste tydeligvis ikke helt hva bokbadet var, men da jeg forklarte, skjønte hun at det ikke var sånn LA-lesbebokkafé med klimuffins og hår under armene.

men, kjære nina t i kristiansand, det viser seg at du hadde helt rett! nabobordet vårt var urlesbisk, og selv hadde jeg fri sikt ned på rikslesbepar numero uno: anne holt og tine kjær (tine kjær er for øvrig rimelig hot. gammelsexy, kalles det visst). rikslesbene gikk forøvrig da liza marklund gikk av scenen, de var der helt sikkert bare for å støtte sine egne.

etter liza marklund kom maria mena og hadde minikonsert. hun sjølironiserte over det faktum at hun aldri leser bøker, men bare ukeblader, noe jeg syns var ganske ballsy til å være på bokbadet. hun sjølironiserte også over aslak sira myres introduksjon av henne, at hun hadde vært på «david letterman show, dette programmet som sendes over hele verden, vet dere. på amerikansk!» wtf, du vet at du snakker til bokbadet-publikummet, aslak? vi vet hva letterman show er. maria mena mente at hun hadde dummet seg fullstendig ut på letterman, noe som er sant og veldig synd, for maria mena synger jo utrolig bra live!

etter maria mena kom are kalvø. han er jo morsom nesten uansett. i går snakket han mye om hvordan forfattere alltid blir tvunget til å mene så mye. de må alltid komme med en lur kommentar til en eller annet viktig samfunnsdebatt. dette synes are kalvø er en helt urimelig forventning, siden forfattere tross alt tilbringer all sin tid, gjerne flere år i strekk, i en liten skrivestue på ei vidde. are kalvø er en mester på digresjoner, og en av disse digresjonen handlet om at han noen ganger synes det blir litt vanskelig å forsvare ytringsfriheten. da den danske redaktøren med rart hår trykket karrikaturene av muhammed, ble det for eksmpel litt flaut. «jo, det er for så vidt greit at du publiserte tegningene, men var det virkelig nødvendig? du gjør jo bare folk sinte». det samme mener are om ivar dyrhaug: «jo, det er for så vidt greit at du lager det programmet, men er det nødvendig? du gjør jo bare folk sinte». akkurat det siste er vi vel enige om, alle mann.

(are kalvø hadde også en ganske morsom digresjon om hvor mye sympati han har for ordentlig forfattere i disse dager, siden alle skriver bøker. absolutt alle. are var nemlig sikker på at nå som både carl i. hagen og eli hagen (herlig den der eli hagen, egentlig. er det eli i. hagen som blir trukket sammen til eli hagen, eller er det bare eli hagen?) hadde skrevet bok, ville også katten deres, katt i. hagen, naturlig nok få en bokdeal.)

så kom kveldens hovedattraksjon, i hvert fall for naboen, nemlig dag solstad. dere skjønner at naboen var skikkelig raddis i sine tenår. hun demonstrerte ivrig mot rasisme, nazisme, imperialisme og kapitalisme, opptil flere ganger. hun har til og med med vært inne på blitz-huset en gang. i går fikk jeg også vite at hun hang en del i baksetene i bilene til de verste råneguttene i asker. jeg spurte hvordan det var mulig å kombinere den ene tingen med den andre, raddis OG råner, liksom. nei, det hadde vært hemmelig og ble gjort i skjul. hvis raddisvennene hadde sett naboen i baksetet til råneguttene, hadde det ikke blir noen flere inkluderende og varmende demonstrasjoner der i gården, nei
naboens forhold til dag solstad må altså ses i forhold til denne raddisfortiden. han var jo en ekte maoist. i dag er han egentlig mest rar. han lager en rar slurpelyd når han snakker. han snakker jævlig fort og ganske mumlete. han ler litt for mye av interne vitser (ja, bokbadet-publikummet vet mye, men vi vet ikke noe om the internal workings of solstads forhold til sin forelegger osv), noe også aslak sira myre fant mye glede i. og så bruker dag solstad altså man-purse. OG går med versace-jakke til femtusenfemhundre kroner. som det produktet av janteloven jeg er, kan jeg bare ytre med et sukk: oh how the mighty have fallen.

Advertisements

1 Response to “dag solstad bruker man-purse!”  1. 1 pakkekalender « carys the aries Tilbakesporingdesember 1, 2006, kl. 1:52 pm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: