de penga, de penga

jeg bringer dere det beste fra opplesingen av statsbudsjettet. høretelefoner på jobb er en fin ting:

Halvorsen: «Det som nesten er litt morsomt, er at Høyre nå etterlyser mer satsing på samferdsel. Når oppstod denne elskoven til asfalt? Den var ikke der da Høyre satt i regjering og hadde muligheter til å gjøre noe med det.

Heiki Holmås om full barnehagedekning: «Det blir en bra dag den dagen det kommer bilde i avisen av Djupedal som leier det siste barnet i barnehagekøen inn i Soria Moria-barnehagen. Er det ikke herlig!»

Lundeteigen leker seg elegant med metaforer som er en SP-mann verdig:
– «Vi må bli flinkere til å så – det er enkelt å høste.»
– «Vi smir nå, for jernet er varmt»
– «Det faller i god jord.»

De rød-grønne tar et krafttak for lesbiske og homofile. Regjeringen vil styrke innsatsen for å sikre lesbiske og homofiles rettigheter, støtte homofile og lesbiske i å leve åpent og aktivt motarbeide diskriminering. Arbeidet foreslås styrket med seks millioner kroner. Midlene foreslås brukt på følgende måte

– Øke driftsstøtten til Blikk, landets eneste publikasjon for lesbiske og homofile som gjennom abonnement og landsdekkende løssalg når målgruppen over hele landet, fra 1,3 til 2 millioner kroner.
– Sette i gang forskning om homofiles og lesbiskes levekår (økes fra 1,3 millioner kroner til 2,8 millioner kroner).
– Arrangere milepælskonferanse for å oppsummere status i arbeidet for homofiles og lesbiskes rettigheter, utvikle tiltaksplan for det videre arbeidet og følge opp tiltak i St.meld. nr. 25 (2000-2001) Levekår og livskvalitet for lesbiske og homofile i Noreg (2,5 millioner kroner).
– Gi økt tilskudd til organisasjoner, tiltak og prosjekter med sikte på å bedre homofiles og lesbiskes levekår (økes fra 900 000 kroner til 2,2 millioner kroner).
– Arbeidet med å utrede felles ekteskapslov for homofile og heterofile par er igangsatt.
– Opprettholde driftsstøtten til Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring på samme høye nivå som i 2006 (2,9 millioner kroner).
– Regjeringen vil prioritere innsatsen knyttet til homofile i idretten, homofil ungdom utenfor de store byene, homofile i innvandrermiljø og såkalt hatkriminalitet (jf. JD, som har avsatt 750 000 kroner til et prosjektarbeid mot hatkriminalitet overfor bla. lesbiske og homofile).
Kilde: http://odin.dep.no/bld/norsk/aktuelt/pressesenter/pressem/069021-070042/dok-bn.html

Fremleggingen av det rød-grønne statsbudsjettet avsluttes med et sitat fra finanstalen i 1946: «Selv om pengespørsmålene er viktige, må vi ikke glemme å se realitetene bak tallene. Vi må huske at vi lever av hverandres arbeid. Jeg understreker hverandres, ikke andres.»

tygg litt på den.

Advertisements

0 Responses to “de penga, de penga”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: