en prins verdig

naboen har altså en kanin. den ble i utgangspunktet reddet fra avliving av en kollektivsamboer, og etter hvert flyttet den til oppsal med naboen. resten er historie.
for en stund siden oppdaget naboen og yours truly at prinsen hadde fått en klump på fremsiden av halsen, under haken. den var helt hard og vokste. i tillegg stod den ene tannen i underkjeven ut av munnen og var rar og lang. nå på fredag hadde naboen fått time hos avivet på hasle, og der ble det klart at albert måtte opereres, da denne klumpen var full av betennelse. som sagt, så gjort. på lørdag tropper naboen og carys opp hos avivet klokken ti for å hente kreket. joda, han hadde klart seg fint gjennom operasjonen på fredag, og i løpet av natten hadde han både spist og gjort fra seg. so far, so good.
så kommer damen ut med marakkelet. vi klapper ham på ryggen og sier fin gutt. så sier damen: ja, så resultatet ble bra, det, hvorpå hun snur dyret og viser oss ET GIGANTISK ÅPENT SÅR! klumpen er der enda, men den er delt i to, tømt for diverse dritt, og IKKE SYDD IGJEN. jesus.
litt tidlig på morgenen for åpen kaninhals. såret blir visstnok ikke lukket for å unngå at det samler seg puss. det skal lukke seg av seg selv. men ikke for fort, det er heller ikke bra. så vi må faktisk se på det hver dag for å sjekke at det ikke har lukket seg. dette er problematisk, for alt jeg vil, er jo at det skal være lukket! i tillegg fikk vi med oss en liten dings med antibiotika, ti sprøyter og tre år med sprøytespisser. jepp, daglig injeksjon av antibiotika gjennom nokså seig kaninhud. i seks uker! det virker heldigvis som om dyret ikke har så mye følelse i denne huden, han gir i hvert fall ikke fra seg så mye som et pip når sprøyten settes. muligens en viss pulsøkning, men han har generelt svært høy puls, særlig når han holdes fast mot sin vilje. forståelig.
som dere skjønner, er kjæresten på vei til å bli en sånn dame som opererer smågnagere og deretter går inn i heavy hønemormodus. under lunsjen på jobben i går hadde de sittet og ledd av jenter som kjøper miniatyrhunder og kler på dem designerjakker og generelt overdriver dyrenes rolle i menneskenes liv. da det ble kjent at naboen hadde betalt noen tusen for en kaninoperasjon, hadde hun plutselig ikke så mye hun skulle ha sagt i den diskusjonen. og da en 60 år gammel kollega i fullt alvor fortalte om alle operasjonene og sykehusoppholdene til undulaten sin, tror jeg naboen forstod hvilken kategori hun har plassert seg i.
en ting jeg har lært av denne kanin-affæren, er at det er dyrets pels som utgjør dyrets ansikt. tenkt på det noen gang? prinsen ble barbert før operasjonen, og de tok litt av pelsen i ansiktet. han ser ut som operafantomet, bare med naken kaninhud i stedet for maske. har aldri tenkt over det før, men pelsen hans tilsvarer jo huden vår. selvsagt for noen, ikke for meg

Advertisements

2 Responses to “en prins verdig”


 1. 1 strangerinsweden oktober 3, 2006, kl. 11:05 pm

  Ugh! Ugh, ugh!

  Men du tuller, sant? Kaninene har jo hud under alt håret. Hvis ikke hadde tarmene bare rast ut og sånn. Og vi har jo strengt tatt også pels. Oppå huden.

  Det egentlige spørsmål er: har kaniner mer hår i armhuler og i skrittet? Er det her vi skilles ad som raser?

  Kan vi få et bilde av kaninen maskefjes?

 2. 2 ellen oktober 4, 2006, kl. 8:49 am

  hehe, ja, selvfølgelig har han hud, men det er pelsen som liksom utgjør ansiktet hans. huden under er bare kjip og blek og ligger stramt over beina. usj.
  skal sjekke dette med skritt og armhuler i kveld og prøve å ta bilde. i dag skal han på ny kontroll, which is a good thing, for det såret ser ikke mye bra ut…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: